گلستان اندیشه ایرانی

این وبلاگ معرفی ایران و یادداشت های علمی و پژوهشی در این راستا را هدف خود قرار داده است

گلستان اندیشه ایرانی

این وبلاگ معرفی ایران و یادداشت های علمی و پژوهشی در این راستا را هدف خود قرار داده است

الهه های باروری- دیدنیهای اراک- حمام چهار فصل


   وقتی پدران  ما به شکار می رفتند، مادران ما در اطراف غارهایی که در آن ساکن بودند پرسه می زدند و آرام آرم متوجه رویش دانه هایی شدند که هرسال انبوه تر از گذشته  رشد می کرد.

مادران ما به سرعت دریافتند که چگونه می توان دانه های خوراکی را کاشت و برای مواقع بی غذایی ذخیره کرد. همان ها هم بودند که برای نگهداری دانه ها نیازمند ظروفی شدند که دانه ها را از گزند آسیب نگه دارند، بنابراین مادران ما ظروف سفالی را هم ساختند.

پدران ما تا از شکار برگردند دیدند زنانشان امپراطوری اقتصادی تشکیل داده اند و دیگر نیازی نیست مردان با هزار خطر دنبال غذا بدوند. هرچقدر فکر کردند عقلشان قدنداد که اینها چگونه تمام این کارها را کرده اند و تمام این اختراع ها به الهه های آسمانی منسوب شد که روش  کاشت، برداشت دانه های خوراکی و ساخت ظروف سفالی و چوبی را به زنان یاد داده اند.

قدرت زایایی زنان هم مزید بر علت شد و زنان صاحب قدرتهای جادویی. آن موقع بود که مردان زنان را پرستش کردند و برای الهه ها نیز سفالینه هایی از گل ساختند که مظهر زایایی و باروری باشند و از آنها بخواهند که مزرعه هایشان از گزند آفت دور بماند و زنانشان فرزندان بیشتری بیاورند.

تصاویری که در زیر می بینید، تعدادی از همین سفالینه هاست که در موزه حمام چهارفصل در شهر اراک موجود است.  یکی از مهمترین این الهه ها، ایشتار است که خواستگاه عمده ایشتار ایلام بوده که بعدها تفکر پرستش الهه های باروری از همانجا به دیگر نقاط نیز گسترش می یابد و از مصر تا آسیای صغیر و آناتولی، جهان در تسخیر زنان قرار می گیرد و الهه هایی که از گل ساخته شده بودند، نماد و سمبل توانمندی زنان . در تصاویر زیر  اندام های باروری و زایایی  زنانه در این سفالینه ها برجسته شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.